Over Hans

Trompettist

Hans (1996) begon op 6-jarige leeftijd met trompet spelen bij Harmonievereniging Nut & Uitspanning uit Zonnemaire. Hij viel voor het eerst op in 2015, toen hij werd genomineerd voor De Jonge 100. Zijn muzikale avontuur vervolgde zich vanaf 2016 op Codarts Rotterdam, waar hij lessen volgde bij André Heuvelman, Ad van Zon, Giuliano Sommerhalder, Jarmo Hoogendijk, Jan van Duikeren, en Jeroen Schippers. In 2018 werd Hans, samen met 21 andere talenten uit de sport-, kunst- en cultuurwereld, door ABN AMRO geselecteerd voor het talentenprogramma Talent Centraal, waarin zij ondergedompeld werden in kennis en inspiratie van ervaringsdeskundigen. In de zomer van 2023 studeerde Hans met een 9,5 af als Master of Music.

Tijdens zijn opleiding won Hans een stageplek bij Sinfonia Rotterdam, een 3-jaarlijkse trompetpositie in het jongNBE, en werd hij geselecteerd om te spelen in het Jong Metropole Orkest. Verder deed Hans ervaring op onder leiding van gerenommeerde dirigenten als Valery Gergiev, Johan de Meij, Jules Buckley, en Dominic Seldis, en door te remplaceren bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Paris Mozart Orchestra, het Doelen Ensemble, het Nederlands Blazers Ensemble, en het Maestro-orkest (TV-seizoenen 6 & 7). Daarnaast speelde hij samen met diverse artiesten, als Nick & Simon, Luísa Sobral, Maria Fiselier, en Karin Bloemen. In het seizoen 2021-2022 speelde Hans in de koninklijke musical Diana & Zonen, waarna hij in 2023 in de Ziggo Dome meedeed aan Disney100 in Concert.

Ook als solist entertaint Hans graag het publiek: van op de modderige planken van een festivalpodium tot op de gepolijste ondergrond van het Koninklijk Concertgebouw. Zo soleerde hij bij de Rotterdam Philharmonic Banda, het Jong Metropole Orkest, het Rotterdams Studentenorkest, en diverse HaFaBra-orkesten. Hans kan uit de voeten op een Bb-trompet, C-trompet, Eb-trompet, piccolotrompet en bugel.
 


Wiskundig ingenieur

Na het winnen van de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende bètastudent, de Gouden Pieter (2014), begon Hans aan zijn studie Technische Wiskunde aan de TU Delft. Hier werd hij na zijn eerste jaar toegelaten tot het Honours Programme. Tijdens zijn studie werkte hij mee aan het opzetten van een MOOC en was hij actief als examentrainer wiskunde bij SSL Leiden. Zijn bacheloronderzoek naar stralingsmodellen voerde hij uit in samenwerking met Aluchemie Rotterdam.

In 2023 studeerde Hans met een 9,0 af van de master Applied Mathematics aan de TU Delft, met als specialisatie Financial Engineering. Zijn scriptieonderzoek naar boycottmodellen leidde zelfs naar de publicatie van het artikel “Multiplayer boycotts in convex games”. Tijdens deze opleiding liep hij stage als junior analist bij Yuno Advisors in Diemen en reisde hij af naar MINES ParisTech en CTU Prague als uitwisselingsprogramma’s.


In zijn vrije tijd gaat Hans graag op zoek naar avontuur en uitdagingen: naast het voltooien van de TCS Amsterdam Marathon (2019), de 100 km FlevOnice schaatstocht (2020), is hij een fanatiek zeiler, wat hij combineert met zijn vrijwilligerswerk voor de waterscouts – zowel lokaal, regionaal (HIT, Admiraliteit), als landelijk (Nawaka 2022). In 2022 werkte hij enkele weken als vrijwilliger voor de Shimba Hills Forest Guides en de Kwale Girls High School in Kenia. Mede hiervoor, ontving Hans in 2023 de Gouden Duke of Edinburgh Award uit handen van Her Royal Highness Sophie, Countess of Wessex.