info@hansdemunnik.com

BIO

Trompettist

Op 6-jarige leeftijd begon Hans met trompet spelen bij Harmonievereniging Nut & Uitspanning uit Zonnemaire. Hij viel voor het eerst op in 2015, toen hij werd genomineerd voor De Jonge 100 in de categorie ‘Idols’. Zijn muzikale avontuur vervolgde zich vanaf 2016 op het Codarts Rotterdam, waar hij lessen volgde bij André Heuvelman, Ad van Zon, Giuliano Sommerhalder en Jarmo Hoogendijk. In 2018 werd Hans, samen met 21 andere talenten uit de sport-, kunst- en cultuurwereld, door ABN AMRO geselecteerd voor het talentenprogramma Talent Centraal, waarin zij ondergedompeld werden in kennis en inspiratie van ervaringsdeskundigen.

 

Tijdens zijn studiejaren werkte Hans onder dirigenten als Valery Gergiev, Johan de Meij en Jules Buckley en remplaceerde hij bij onder meer het Doelen Ensemble, Sinfonia Rotterdam, het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en het Maestro Jules Orchestra. Als orkest-, ensemble- of bandlid, speelde hij vaak samen met andere artiesten, zoals Luísa Sobral, Jan Mulder en Karin Bloemen. Hans is vast lid bij het jong Metropole Orkest en het jongNBE (de kweekvijver van het NBE).

 

Ook als solist entertaint Hans graag het publiek: van de modderige planken van een festivalpodium tot de gepolijste ondergrond van het Koninklijk Concertgebouw. Zo soleerde hij bij de Rotterdam Philharmonic Banda en in 2020 is hij solist bij de Europese tours van Vakantieorkest Ad Hoc en het Rotterdams Studentenorkest.

 

 

Wiskundige

Na het winnen van de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende bètastudent, de Gouden Pieter (2014), begon Hans aan zijn studie Industrial and Applied Mathematics aan de TU Delft. Hier werd hij na zijn eerste jaar toegelaten tot het Honours programma. Tijdens zijn studie werkte hij mee aan het opzetten van een MOOC en was hij actief als examentrainer wiskunde bij SSL Leiden.

 

In zijn vrije tijd is Hans een fanatiek zeiler, wat hij combineert met zijn vrijwilligerswerk bij een Zeeuwse zeeverkennersgroep.